Ebay și PayPal fără secrete.

Ieri v-am prezentat într-un articol ce ,,căutari” fac moldovenii pe google cînd vor să afle ceva despre posibilitatea de a utiliza ebay-ul și PayPal-ul la noi în Moldova. După cum știm sistemul de plăți electronice PayPal nu este oficial prezent în Republica Moldova dar sînt diferite alte metode de a ne folosi totuși de acest serviciu. Pînă la 1 aprilie 2011 plățile online prin intermediu PayPal se făceau extrem de ușor pentru că era acceptat orice card moldovenesc de tip viza sau master. După această dată, însă, unica soluție de a avea cont PayPal verificat este atașarea unui card făcut într-o altă țară decît Moldova: România, Rusia, Statele Unite etc. Totuși conturile PayPal la care au fost atașate carduri moldovenești înainte de data de 1 aprilie 2011 continuă să fie funcționale și astăzi. Chiar dacă au fost făcute mai multe promisiuni din partea oficialităților, PayPal așa și nu a ajuns încă în R. Moldova. În aceste condiții de incertitudini internauții moldoveni încearcă să găsească răspunsuri la întrebările lor pe internet poate poate găsesc o metodă de a se căpătui cu un cont PayPal verificat 🙂 Pe de altă parte sînt și norocoși care au reușit să-și creeze un cont înainte de 1 aprilie dar care, totuși, mai au unele nelămuriri. Anume pentru ei, dar nu numai, scriu acest articol încercînd să dau răspuns întrebărilor puse de ei

 • cu ce carduri in moldova poti sa achiti pe paypal?  Din păcate acum NU mai putem atașa niciun card moldovenesc la contul PayPal. Totuși conturile PayPal la care au fost atașate carduri moldovenești înainte de data de 1 aprilie 2011 continuă să fie funcționale.
 • ce se intampla daca nu platesc o licitatie castigata pe ebay? Riști să te alegi cu o plîngere din partea vînzătorului ceea ce poate duce la mari neplăceri, inclusiv la suspendarea/închiderea contului tău ebay sau PayPal. Dacă ai licitat pentru ceva fii bun și plătește sau încearcă să-i explici vînzătorului că a fost o greșeală și că îți dorești soluționarea pe cale amiabilă a acestei situații fără ca el să se plîngă la ebay. 
 • de ce nu se gasesc produsele de pe ebay si in moldova? Hmmm, bună întrebare! 🙂 De fapt majoritatea produselor de pe ebay se găsesc și la noi în Moldova, doar că la un preț dublu sau chiar triplu. Însă, evident, sînt și bunuri care nu se găsesc decît în SUA, Koreea sau China. Ăsta și este punctul forte al cumpărăturilor online – poți cumpăra orice produs îți dorești din orice colț al lumii. 
 • de pe care ebay fac cumparaturi? Cel mai popular este ebay.com dar la fel de bine poți cumpăra și de pe ebay.co.uk (Marea Britanie), ebay.fr (Franța), ebay.es (Spania), ebay.it (Italia), ebay.ca (Canada) etc. Vestea bună e că nu trebuie să-ți faci cîte un cont pentru fiecare dintre site-urile enumerate mai sus. E suficient să ai un login și o parolă pentru ebay.com cu ajutorul cărora te poți loga pe oricare din site-urile ebay. 
 • despre ebay buyer protection. Ebay buyer protection e primul lucru care trebuie studiat după ce v-ați făcut un cont pe ebay. Asta vă va face să înțelegeți regulile după care se desfășoară toată afacerea și, astfel, veți fi scutiți de eventuale neplăceri rezultate din necunoașterea drepturilor dumneavoastră de cumpărători. 
 • cum pot sa vad daca am primit un colet din china daca nu are tracking number? Veți primi un aviz în cutia poștală prin care vi se va aduce la cunoștință că aveți de primit un colet de la oficiul poștal local. Asta dacă nu vă aduce chiar curierul produsul la ușă. Cînd mergeți la poștă pentru a ridica pachetul să aveți un act asupra dumneavoastră (buletin, permis de conducere, pașaport)
 • ce cumparaturi in md pot sa fac cu card bancar? Puteți face orice fel de cumpărături, evident, în limitele legii R. Moldova. 
 • dupa ce fac plata pe ebay. După ce ați cumpărat și ați achitat produsul pe ebay nu vă rămîne decît să vă înarmați cu suficientă răbdare iar peste 10-50 de zile veți avea produsul în Moldova. 
 • ebay ce suma ramane de platit dupa terminarea licitatiei? Trebuie să plătiți exact suma cu care ați cîștigat licitația (plus costul livrării, dacă e cazul)
 • cum sati faci un card in chisinau? Te asiguri că ai buletinul de identitate la tine și te duci la bancă. Ce urmează să faci după asta îți va explica funcționarul băncii. Nu uita să ai și ceva bănișori la tine pentru că deschiderea și întreținerea unui card bancar costă. La Banca de Economii, de exemplu, e în jur de 7 euro deservirea pe 2 ani. Cam la fel e și la EuroCreditBank. La MobiasBanca în schimb e mult mai scump. Fiecare alege ce bancă dorește. 
 • telefoane de pe ebay. Da, puteți cumpăra și telefoane de pe ebay. Nu orice telefon, însă, va merge la noi în țară. Mare atenție să fie unlocked (deblocat) și GSM (pentru Orange și Moldcell) sau CDMA dacă doriți să utilizați telefonul în rețeaua Unite. 
Cu speranța că veți găsi utile informațiile din postarea mea vă urez Sopping Plăcut! 
   
Citește și: 
Reclame

4 Responses to Ebay și PayPal fără secrete.

 1. cezarimparat says:

  Iaca eu am dat in bara oleaca 😀
  Am 4 case deschise pe mine

 2. Pingback: PayPal în Moldova? Da, se poate! « ESANU’s BLOG

 3. Pingback: Alternative la ebay « ESANU’s BLOG

 4. Andrei says:

  Exista vreo șansa sa Cunoști detaliile și d.p.d.v al vânzătorului?
  Cât costa un anunț? Cât pierzi dintr-o mie de dolari,ca exemplu,care e cea mai eficientă și totodata ieftină varianta de a trimite un colet ?,am observat și ca soldul meu scade aproape zilnic,cu banii deja ajunși in eBay…as mai avea întrebări!multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: