Cum afli Case Numberul GRATUIT, fără intermediari

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că te-ai înscris la loteria vizelor (green card lottery/diversity visa lottery) prin intermadiari ca greencard.md (în continuare gc.md) sau alți hoți de acest gen și acum, pentru a putea continua procesul de emigrare, ești nevoit să le dai mii de dolari. Până anul trecut era destul de simplu să scapi de „ajutorul” acestor intermediari apelând la ambasada SUA la Chișinău care îți oferea pe tavă prețiosul Case Number (în continuare CN). Acum însă ambasada nu mai oferă CN-ul așa că, teoretic, vrei nu vrei trebuie să arunci mii de dolari în vânt pe serviciile celor de la gc.md. 

Din fericire unii băieți deștepți au găsit o metodă de a afla singuri și absolut gratuit CN-ul, lucru pe care îl puteți face și voi, dacă vă înarmați cu puțină răbdare. 

CUM SE FACE

Pentru câștigătorii de anul acesta (extrași în mai 2016), Case Numberul arată așa: 2017EU0000xxxx. Deci începutul (2017EU000) e același la toți câștigătorii, diferă doar ultimele cifre care teoretic pot fi între 1 și 50 000. Tot ce trebuie să faceți voi pentru a afla CN-ul e să intrați AICI și să încercați pe rând toate variantele posibile începând cu 2017EU00000001 și până ajungeți la numărul vostru, care poate fi de exemplu 2017EU00000002, 2017EU00000017, 2017EU00000943, 2017EU00018461 sau 2017EU00033218 etc. Așadar începeți cu 2017EU00000001, continuați cu 00000002, 00000003, 04, 05, 06 șamd. Cum vă dați seama când ați ajuns la numărul vostru? Simplu: vă apare numele și prenumele. 

GHIDUL PAS CU PAS

  1. Intrați AICI
  2. Puneți Case Numberul 2017EU00000001 (atenție la numărul de cifre de după 2017EU. În total după EU trebuie să mai fie încă 8 cifre)
  3. apăsați pe „Continue”
    1
  4. În fereastra nou deschisă puneți ziua, luna și anul nașterii persoanei câștigătoare, la „I am the” selectați „APPLICANT”, apoi introduceți codul de verificare și apăsați pe „Continue”
    2
  5. Dacă în fereastra nou deschisă scrie cu roșu că „The case information you entered does not match our records. Please try again or blablabla” înseamnă că NU acesta este numărul tău așa că începi din nou procesul introducând Case Numberul 2017EU00000002 și urmezi aceiași pași.Dacă nici ăsta nu e numărul tău, continui cu 2017EU00000003 și tot așa până îți apare numele și prenumele. Deci, dacă în loc de „The case information you entered does not match our records” vă apare o altă pagină unde vedeți numele vostru să știți că acela e Case Numberul magic și că tocmai ați făcut economie de 1000 sau, după caz, chiar de 2 mii de dolari. 

IMPORTANT! Mare atenție la cifre! Să nu săriți, de exemplu, de la 00000023 direct la 00000025 că s-ar putea ca tocmai 00000024 să fie Case Numberul vostru și atunci vă chinuiți degeaba.

REMARCĂ: Un câștigător care a aflat CN-ul prin această metodă spune că în loc de 2017EU00000001 puteți scrie simplu 2017EU1, adică fără zerouri. Puteți încerca, e mai simplu.

Mai multe persoane mi-au confirmat că au reușit să afle Case Numberul prin această metodă. Da, nu e ușor. Da, trebuie foarte multă atenție și răbdare, dar gândiți-vă totuși că la mijloc sunt câteva mii de dolari 🙂 În 2-3 zile de muncă economisiți 1-2 mii de dolari. Merită, nu?

PS1: mai mulți câștigători confirmă că au obținut Case Numberul de la ambasadă. Au sunat, s-au programat, au mers acolo, au explicat situația și au primit Case Numberul

PS2: pe lângă șmecherii de la gc.md văd că au apărut și alți șmecherași mai mici care vă cer și ei câteva sute de euro în schimbul Case Numberului (pe care ei îl află tot prin metoda de mai sus). E decizia voastră dacă dați o mie de dolari celor de la gc.md, câteva sute altor șmecheri sau faceți totul singuri. 

SUCCES TUTUROR!

S-ar putea să-ți fie de folos și următoarele articole la această temă:

  1. Adevărul despre greencard.md

  2. Cum să emigrezi legal în SUA fără intermediari. Procesul pas cu pas

Cum să emigrezi legal în SUA fără intermediari. Procesul pas cu pas

Pentru că postarea anterioară referitoare la loteria vizelor a stârnit un mare interes, înregistrând mii de vizualizări și sute de comentarii, am hotărât să revin la acest subiect descriind procesul de emigrare pas cu pas. Așadar, să începem cu începutul:

  • ÎNSCRIEREA LA LOTERIA VIZELOR Din start trebuie să știți că UNICUL SITE AUTORIZAT DE GUVERNUL STATELOR UNITE pentru organizarea loteriei vizelor e https://www.dvlottery.state.gov/. Atât! Uitați de greencard.md/USA Immigration și alte porcării de companii care vă vor scurge de bani în caz de câștig (câte 1499$ de persoană). Înscrierea pe site-ul oficial https://www.dvlottery.state.gov/ e ABSOLUT gratuită, durează 5 minute și e atât de simplu încât și un copil de clasa a V-a, care învață engleza din clasa a II-a, s-ar descurca lejer. Pentru a fi eligibili trebuie să aveți cel puțin diplomă de bacalaureat. Perioada de înscriere începe în fiecare an pe 1 octombrie și se încheie pe 2 noiembrie. Deci aveți la dispoziție câte o lună în fiecare an pentru a vă încerca norocul de a deveni „americani” cu acte în regulă. Scuipați-i direct în frunte pe cei de la greencard.md dacă vă spun că te poți înscrie în orice perioadă a anului. Ei vă mint și nu vor decât să vă obțină datele personale ca mai apoi să vă atragă în capcana lor. 

IMPORTANT: Odată ce v-ați înscris pe https://www.dvlottery.state.gov/ nu uitați SĂ SALVAȚI pagina de confirmare care conține așa numitul „Confirmation Number” de care veți avea mare nevoie mai târziu. Acum nu vă rămâne decât să așteptați data de 1 mai a anului următor când vor fi afișate rezultatele. Pentru a vedea dacă sunteți sau nu câștigător, intrați pe https://www.dvlottery.state.gov/ESC, introduceți numele de familie, anul nașterii și Confirmation Number-ul despre care vă spuneam mai sus. Dacă scrie „Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time” înseamnă că va trebui să vă încercați norocul și la anul iar dacă apare scris „You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program..” atunci FELICITĂRI și citiți ce urmează să faceți mai departe.Mai multe INSTRUCŢIUNI PENTRU PROGRAMUL DIVERSITY VISA aveți AICI

  • AM CÂȘTIGAT: CE FAC MAI DEPARTE Pe pagina care vă anunță despre faptul că sunteți câștigător va fi afișat și așa numitul „Case Number” care este DIFERIT de „Confirmation Number-ul” pe care l-ați obținut la înscriere. Deci să nu confundați aceste două numere. De Confirmation Number aveți nevoie doar pentru a afla dacă ați câștigat, mai departe deja veți avea nevoie doar de Case Number. Așadar, odată ce am aflat Case Numberul, intrăm pe https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx și completăm formularul DS-260 atât pentru aplicantul principal (câștigătorul) cât și pentru fiecare membru al familiei în parte (soț/soție, copii). Completați DS-ul cu foarte mare atenție și verificați de 100 de ori, dacă e cazul, până sunteți siguri că ați făcut totul corect. După ce ați completat și ați făcut „Submit” DS-urilor, urmează să așteptați programarea la interviul pentru viză. Cu cât mai repede veți completa DS-ul (perfect ar fi s-o faceți chiar în luna mai, imediat ce ați aflat că sunteți câștigători), cu atât mai repede veți fi programați la interviul pentru viză. Totuși nu veți fi programat mai devreme de 1 octombrie, atunci când începe noul an fiscal în SUA.

IMPORTANT! Pentru cei care s-au înscris și au câștigat prin greencard.md/USAImmigration: Dacă sunteţi anunţaţi de către cei de la greencard.md că aţi câștigat, atunci mulţumiți-le dar spuneţi-le că nu vă interesează şi nu vreţi să plecați nicăieri. După asta scrieți un email ambasadei SUA la Chişinău (ARCChisinau@state.gov sau Chisinau-CA@state.gov) în care spuneţi cum vă numiţi, când v-aţi născut şamd şi-i rugaţi frumos să vă dea LOTTERY NUMBER-ul (unii îi zic case number, e același lucru). Ei vă vor chema cu buletinul de identitate la ambasadă și vă vor oferi prețiosul număr pe care cei de la greencard.md nu vi-l vor da până nu le veți plăti 1499$. După asta, având acest număr care, pentru anul ăsta (2015) e de tipul 2015EU000*****, intrați pe https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx și completați întregul formular DS-260 așa cum e specificat mai sus.

  • AM FOST PROGRAMAT LA INTERVIUL PENTRU VIZĂ. DE CE ACTE AM NEVOIE
    În momentul în care ați fost deja programați la interviu, veți primi un email prin care veți fi invitati să vă verificați statutul pe https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx după care veți primi un email și de la Ambasada SUA la Chișinău care vă va pune la dispoziție absolut toate instrucțiunile de pregătire și actele necesare pentru interviu. De asemenea veți fi informați despre data și adresa la care va trebui să prezentați întreg pachetul de acte (cu aproximativ o săptămână înainte de inetrviu) dar și data și ora interviului propriu zis. Totodată va trebui să vă creați un profil pe https://cgifederal.secure.force.com/applicanthome
  • ACTELE NECESARE:
    1. Pagina de confirmare din DS-260 pentru fiecare aplicant în parte. (Dacă aveți un soț/soție sau copil nou-născut pe care nu-l mai puteți adăuga în DS, contactați din timp ambasada prin email) 2. Paşapoartele tuturor membrilor familiei care urmează să obțină viza de emigrare și copia paginii biografice din pașaport. Pașaportul trebuie să fie valabil încă cel puțin 6 luni din data eliberării vizei. 3. Două fotografii recente 51×51 mm pentru fiecare membru al familiei 4. Adresa la care veți pleca în Statele Unite printată pe o foaie A4 5. Diploma de studii a aplicantului principal în original + copie (cel puțin BAC-ul sau scoala medie de cultură generală/11 clase) 6. Certificatele de naştere a tuturor membrilor familiei (original+copii) 7. Certificatul de căsătorie/divorț (original+copie) 8. “Certificat de Stare Civila” (CERTIFICATE OF MARITAL STATUS) pentru fiecare aplicant trecut de 18 ani 9. Livretul militar sau foaia de recrut pentru bărbații trecuți de 16 ani (original+copie) 10. Cazierul judiciar al tuturor membrilor de peste 16 ani ai familiei 11. Dovada că aveţi resurse de întreţinere când ajungeţi în SUA și nu veți deveni o povară pe capul statului american (extras din contul bancar/card, dovada că aveţi anumite proprietăţi (original+copii), job offer etc) 12. Rezultatele examenului medical (http://travel.state.gov/content/dam/visas/Medical/CHS%20-%20Chisinau). Controlul medical este obligatoriu pentru toți membrii familiei, indiferent de vârstă. 13. Dovada relației, în cazul în care v-ați căsătorit după înscrierea la loterie (poze care demonstrează vechimea relației etc) 14. Taxa pentru interviu: câte 330$ de persoană (se achită cu cardul la ambasadă în ziua interviului)

Dacă actele sunt în limba română, engleză sau rusă, ele NU trebuie traduse. Mai multe detalii despre pregătirea pentru interviu găsiți în limba engleză AICI

  • INTERVIUL PENTRU VIZĂ Așa cum scriam și mai sus, întreg pachetul de acte trebuie prezentat la ambasadă cu aproximativ o săptămână înainte de data interviului (mai exact la data care este specificată în emailul primit de la ambasadă). În ziua interviului mergeți la ambasadă relaxați împreună cu ceilalți membri ai familiei. Acolo veți plăti taxa consulară și vă vor fi luate amprentele digitale, după care vă veți aștepta rândul pentru interviul de viză. După o discuție de câteva minute cu consulul (3-10 minute) veți fi informați dacă v-a fost sau nu aprobată eliberarea vizei. Interviul are loc în română sau engleză, voi alegeți. Dacă ați luat viza, consulul vă va spune când și de unde veți ridica pașapoartele și plicul cu acte pe care-l veți păstra SIGILAT. Acest plic vă va fi cerut de către cei de la U.S. Customs and Border Protection imediat ce veți ateriza pe teritoriul SUA. După obținerea vizei și înainte de plecarea spre America, va trebui să achitați 165$ care reprezintă USCIS Immigrant Fee
  • PLECAREA ÎN SUA Acum, având viza în buzunar, nu vă rămâne decât să vă cumpărați bilete de avion. Aveți la dispoziție 6 luni pentru a pleca. Welcome to the United States of America! 🙂

  • AM AJUNS ÎN SUA: CE FAC MAI DEPARTE

    1. Obțineți SSN (Social Security Number Card) Cum ajungeți în SUA, adresați-vă cât mai curând posibil la un oficiu care eliberează SSN. Se eliberează gratuit și vine prin poștă în 5-7 zile lucrătoare. Având pașaport și SSN deja vă puteți angaja. Detalii: http://www.ssa.gov/ssnumber/2. Cont bancar.  Cu pașaportul și SSN mergeți la bancă și deschideți cont bancar. Fără cont bancar în SUA nu faci nimic. Chiar și având deja cont bancar dar neavând credit history vă va fi destul de greu la început. În primul rând fără credit history va fi destul de greu să găsiți un apartament pe care să-l închiriați și să obțineți contract de închiriere (Lessee). Depinde și de noroc, unele companii dau în chirie și celor fără credit history, altele (majoritatea) nu. Dacă aveți cunoscuți/prieteni acolo, pot lua apartamentul pe numele lor până căpătați și voi un credit history ok. Mai multe detalii AICI Ca să nu așteptați o lună până vă va veni primul statement de la bancă, puteți solicita, în aceeași zi când v-ați deschis contul, o „adeverință” care vi se eliberează pe loc. Această „adeverință” vă va fi de folos ulterior pentru a vă face ID sau permis de conducere.3. ID (Identification Card) Procedura poate fi puțin diferită de la stat la stat dar în general se obține în aceeași zi la prezentarea SSN, pașaportului, statementului/adeverinței de la bancă și lessee-ul (contractul de închiriere) 4. Permis de conducere (DL-Drivers License) Căutați pe net sau cumpărați cartea și învățați Motor Vehicle Laws (echivalentul Regulamentului circulației rutiere de la noi) din statul în care vă aflați. Apoi cu SSN, pașaport, statement/adeverință si lessee (contractul de închiriere) mergeți la oficiul DMV din orașul vostru pentru a da testul scris/examen teoretic. Dacă treceți testul vi se va elibera un permis de conducere temporar valabil 60 de zile timp în care va trebui să susțineți și examenul practic pentru a obține permisul propriu zis (Așa e în statul Ohio, în alte state nu știu exact cum e dar probabil e cam la fel)

    PS: Dacă aveți unele nelămuriri nu ezitați să întrebați printr-un comentariu. De asemenea, dacă găsiți utilă informația de mai sus faceți un share pe facebook astfel încât informația să ajungă la cât mai multă lume. Cu cât mai mulți vor citi articolul, cu atât mai puțini vor pica în plasa hoților de la greencard.md.

    LINK CĂTRE GRUPUL DE PE FACEBOOK

    Citește și Adevărul despre greencard.md și înșelătoriile marca greencard.md

Adevărul despre greencard.md

Demult mă tot gândeam să scriu despre hoții de la greencard.md cărora le place să-și spună „Reprezentanţii companiei „USAImmigration Visa, Inc” în Moldova”. Cine sunt ăștia din urmă? Niște hoți la fel ca și filiala lor din Moldova, adică o companie care nu are NICI O LEGĂTURĂ cu programul Diversity Visa al Departamentului de Stat American. Citiți atent ce scrie acum cu roșu: UNICUL SITE AUTORIZAT DE GUVERNUL STATELOR UNITE e https://www.dvlottery.state.gov/. Atât! Orice alt site pe care-l vedeți pe net și care vă îndeamnă să vă înscrieți gratuit în programul Diversity Visa să știți că au în spate nu altceva decât niște profitori, minciunoși și cum mai vreți voi. Într-adevăr, și la ei înscrierea e gratuită, însă, în caz de câștig, va trebui să plătiți 1399 de dolari pentru a vă oferi așa numitul CASE NUMBER fără de care practic nu puteți face nimic. Întrebarea e: de ce să aruncați 1399 de dolari în vânt când ați putea face totul singuri? Văd că „afaceriștii” de la greencard.md duc o campanie foarte agresivă de atragere a clienților atât prin publicitatea audio-vizuală cât și direct, mergând în universități și convingând studenții neinformați să se înscrie la ei. Păi e și normal să se zbată ca peștele pe uscat căci să iei 1399$ pentru 5 minute de lucru e chiar profitabil, nu?

Deci repet: singurul site autorizat și absolut gratuit e https://www.dvlottery.state.gov/. Înscrierile au început deja. Data limită e 3 noiembrie 2012. Mult succes tuturor!

PS: dacă aveți careva nelămuriri sau întrebări nu ezitați să mă contactați la rubrica de comentarii. Voi răspunde cu drag tuturor pentru că îmi place să cred că sunt destul de informat la acest subiect încât să fiu de ajutor și celor mai puțin informați.

De asemenea, dacă cineva a căzut deja în plasa celor de la greencard.md și a avut norocul să fie câștigător însă i se pretinde suma de 1399$ trebuie să știe că EXISTĂ o soluție și pentru ei. Nu ezitați să lăsați un comentariu, vă pot îndruma cum să scăpați de greencard.md fără a le plăti nici un bănuț. 

Loteria GREEN CARD. Participă individual! E simplu.

UPDATE! 15 iunie 2014:

Dacă sunteţi anunţaţi de către cei de la greencard.md că aţi câștigat, atunci mulţumiți-le dar spuneţi-le că nu vă interesează şi nu vreţi să plecați nicăieri. După asta scrieți un email ambasadei SUA la Chişinău (ARCChisinau@state.gov sau Chisinau-CA@state.gov) în care spuneţi cum vă numiţi, când v-aţi născut şamd şi-i rugaţi frumos să vă dea LOTTERY NUMBER-ul (unii îi zic case number, e același lucru). Având acest număr care, pentru anul ăsta e de tipul 2015EU000*****, intrați pe https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx, puneți acest număr apoi completați întregul formular DS-260. După asta nu vă rămâne decât să așteptați invitația la interviul pentru viză. Mult succes!

Citește și: Cum să emigrezi legal în SUA fără intermediari. Procesul pas cu pas

%d blogeri au apreciat asta: